Ce înseamnă dezvoltare personala? - Dezvoltare Personala - GAMELIFE România Jump to content

Recommended Posts

Posted

dezvoltare-personala.png

Ce înseamnă de fapt dezvoltare personala?

Dacă ne uităm la expresia dezvoltare personală vedem că reprezintă o combinație dintre două cuvinte: Dezvoltare + Personală

Atunci când facem multe lucruri (cum ar fi cele 5 puncte de mai sus) și nu se schimbă nimic în mod automat nu putem vorbi de dezvoltare, ci mai degrabă de intenție personală, simulare personală. Așadar lipsa efectelor anulează conceptul că ne-am dezvolta personal. Dezvoltare Personală, conform DEX, este acțiunea de a se dezvolta și rezultatul ei.

În al doilea rând expresia dezvoltare personală include cuvântul ”personală”. Așadar acest concept este destul de clar, este ceva personal, iar de regulă ideea de personal este legata de ceea ce faci, ceea ce simți sau ceea ce ești. De exemplu atunci când spui că ”e ceva personal” te referi în primul rând la valoarea emoțională pe care o are acel lucru pentru tine, sau uitându-ne în DEX vedem că personal înseamnă: Care aparține unei anumite persoane.

1. Dezvoltarea personală este despre ceea ce faci

Ce faci tu în fiecare zi se numește dezvoltare personală dacă are un rezultate de creștere interioară. Dacă la sfârșitul anului nu simți cum acțiunile tale ți-au clădit personalitatea, că te-ai centrat în sine înseamnă ca nu este dezvoltare personală. Dezvoltare personală înseamnă a închide o carte și a trece la acțiune. Cred că viața începe acolo unde se termină zona de confort și uneori trebuie să acționăm diferit pentru a avea rezultate diferite. Abia atunci când ne înlocuim obiceiurile proaste cu unele mai bune, atunci când întreprindem acțiuni care ne cresc interior putem spune că ne dezvoltăm personal. Dezvoltare personală înseamnă a părăsi tribuna, a coborî în terenul vieții și a începe să trăiești cu adevărat.

2. Dezvoltare personala este despre ceea ce simți

Mulți văd, puțin înțeleg. Mulți înțeleg puțini simt. Atunci când vei practica recunoștința, empatia, iubirea, devotamentul vei simți ce însemnă cu adevărat a simți. [sharrre]Dezvoltare Personala [/sharrre]Atunci când vei ști ce vrei să faci cu viața ta, când vei ști care este sensul vieți tale, vei elibera acele sentimente unice. A te bucura de lucrurile simple, a fi capabil să simți compasiune înseamnă dezvoltare personală. A te bucura de fiecare clipă sau a fii capabil să  te stresezi mai puțin tot dezvoltare personală înseamnă. Atunci când vei simți că fiecare celulă a corpului simte viața și ceea ce te înconjoară abia atunci poți spune ai trecut la nivelul următor, că te dezvolți personal.

Workshop_de_dezvoltare_personala_si_fina

3. Dezvoltare personala este despre ceea ce ești

Cine ești cu adevărat? Atunci când suntem întrebați cine suntem obișnuim să ne spunem numele. Apoi la întrebarea: cum te-ai descrie în câteva cuvinte..descriem o serie de banalități sau lucruri care nu comunică nimic despre interiorul nostru. Cotidianul ne-a aruncat pe o pantă în care suntem tot mai goi, cum spuneam mai sus, cu un suflet tot mai găunos. A vorbi despre cine suntem înseamnă a vorbi despre convingerile noastre, despre lucrurile în care credem, despre ceea ce ne mână să facem această lume un loc mai bun. Găsești aici un exercițiu de dezvoltare personală care ți-ar putea răspunde la întrebarea cine ești. Îl poți face și vezi apoi ce simți. De asemenea te poți întreba dacă îți folosești potențialul cu adevărat, dacă ai convingeri care te limitează sau care te ajută. Dacă vrei sa-ți schimbi convingerile am conceput un exercițiu puternic pe care îl poți face aici. Așadar dacă azi ești exact ca și ieri, poți spune că ai identitate, dar nu că te-ai dezvoltat. Dezvoltare spirituală și dezvoltare personală este să poți deveni mai luminos, mai bun, mai fericit decât ieri. Să poți observa un progres în direcția care tu ți-o dorești. Așadar întreabă-te: cine ești acum, cine ai fost în urmă cu un an? Ce diferență vezi? 

dezvoltare_personala_training_exe.jpg

www.marian-rujoiu.ro

Am fost conștient că scriind acest articol o să-mi atrag suficiente antipatii.

Unul din lucrurile pe care mi le doresc de la această viață, chiar dacă sună ciudat, este ca atunci când nu voi mai fi această lume să fie un loc mai bun decât a fost înainte să mă nasc. Vreau sa-mi aduc o contribuție în acest sens și am ales o cale, aceea de a spune adevărul atunci când îl văd. Sunt mulți oameni de valoare în mediul online, și cred că putem face ceva diferit de lumea politică care doar simulează diverse poziții în permanență. Dacă dorești să mă sprijini în acest demers trimite acest articol mai departe asa cum ți-ar face plăcere. Cred că doar fiind onești cu noi putem aduce o contribuție la ceea ce se numește dezvoltare personală astfel încât oamenii cu care intrăm în contact chiar să se dezvolte personal.

Varianta îngustă de a privi acest articol este să presupui că afirm că cititul sau participatul la cursuri nu ajută la nimic. Nu aceasta este ideea articolului.  Sunt lucruri care ajută, însă dezvoltarea personală este mult mai mult de atât este un proces interior, de dezvoltare interioară în primul rând. O să scriu la un moment dat și cum ne pot ajuta cărțile sau cursurile, gândirea pozitivă,  însă este necesar mai înainte de toate să știm că ele sunt doar instrumente ajutătoare, schimbarea, dezvoltarea personală, dezvoltarea spirituală fiind un proces despre tine în relație cu tine înainte de toate!

76561198361326087.png

TS3 SERVER : 193.84.64.140:10017

174855.png  facebook-new.png

#statiincasa