cReTzUUUU Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Acum, pentru a începe cu aplicația noastră: Vom naviga la views.py. Acest fișier va conține o serie de vizualizări diferite și ne putem gândi la o vizualizare deocamdată ca o pagină pe care utilizatorul ar putea să o vadă. Pentru a crea prima noastră vizualizare, vom scrie o funcție care acceptă un request. Deocamdată, vom returna pur și simplu un HttpResponse(Un răspuns foarte simplu care include un cod de răspuns de 200 și un șir de text care poate fi afișat într-un browser web) de „Bună ziua, lume”. Pentru a face acest lucru, avem include from django.http import HttpResponse. Fișierul nostru arată acum: from django.shortcuts import render from django.http import HttpResponse # Create your views here. def index(request): return HttpResponse("Hello, world!") Acum, trebuie să asociem cumva această vizualizare pe care tocmai am creat-o cu o anumită adresă URL. Pentru a face acest lucru, vom crea un alt fișier numit urls.pyîn același director views.py. Avem deja un urls.pyfișier pentru întregul proiect, dar cel mai bine este să aveți unul separat pentru fiecare aplicație individuală. În noul nostru urls.py, vom crea o listă de modele de adrese URL pe care un utilizator le-ar putea vizita în timp ce folosește site-ul nostru web. Pentru a face acest lucru: Trebuie să facem câteva importuri: from django.urls import pathne va oferi posibilitatea de a redirecționa URL-urile și from . import viewsvom importa orice funcții pe care le-am creat views.py. Creați o listă numită urlpatterns Pentru fiecare adresă URL dorită, adăugați un element la urlpatternslistă care conține un apel către pathfuncție cu două sau trei argumente: Un șir care reprezintă calea URL, o funcție din views.pycare dorim să apelăm atunci când este vizitată adresa URL și (opțional) o numele acelei căi, în format name="something". De exemplu, iată cum arată aplicația noastră simplă acum: from django.urls import path from . import views urlpatterns = [ path("", views.index, name="index") ] Acum, am creat o urls.pypentru această aplicație specifică și este timpul să edităm cea urls.pycreată pentru noi pentru întregul proiect. Când deschideți acest fișier, ar trebui să vedeți că există deja o cale numită pe admincare o vom parcurge în prelegeri ulterioare. Vrem să adăugăm o altă cale pentru noua noastră aplicație, așa că vom adăuga un element pe urlpatternslistă. Acesta urmează același model ca și căile noastre anterioare, cu excepția faptului că în loc să adăugăm o funcție din views.pycel de-al doilea argument al nostru, dorim să putem include toate căile din urls.pyfișier în aplicația noastră. Pentru a face acest lucru, vom scrie: include("APP_NAME.urls"), în cazul în care includeeste o funcție vom avea acces la de asemenea , importul includede django.urlsașa cum se arată în urls.pycontinuare: from django.contrib import admin from django.urls import path, include urlpatterns = [ path('admin/', admin.site.urls), path('hello/', include("hello.urls")) ] Făcând acest lucru, am specificat că, atunci când un utilizator vizitează site-ul nostru și apoi în bara de căutare adaugă /hellola adresa URL, acesta va fi redirecționat către căile din noua noastră aplicație. Acum, când îmi încep aplicația folosind python manage.py runserverși vizitez adresa URL furnizată, mă întâlnesc cu acest ecran: dar acest lucru se datorează faptului că am definit doar adresa URL localhost:8000/hello, dar nu am definit adresa URL localhost:8000fără a adăuga nimic la final. Așadar,când adaug /hello la adresa URL din bara mea de căutare Sursa:https://learning.edx.org/ [Django] Introducere 1
Recommended Posts