chiube Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Cum să-ți crești salariul/veniturile? Cum câștigăm bani? Banii sunt esențiali pentru supraviețuire. În vremurile noastre, banii sunt atât de importanți încât este aproape imposibil să trăiești fără ei. S-au dus vremurile când puteai lucra pentru mâncare sau puteai schimba produsele tale pe alte produse pentru a supraviețui. Acum ai nevoie de bani, pentru că totul are un preț. Te-ai întrebat vreodată de ce nu suntem învățați la școală cum să câștigăm bani? Este un lucru esențial, și, totuși, nu ne învață nimeni cum să câștigăm bani. 97% dintre oameni nu știu cum se câștigă banii. Aici poate vei reacționa, dar îți reamintesc faptul că articolele de pe acest site se citesc cu mintea deschisă. Citește până la final și după pune-ți întrebări. Nu te grăbi să judeci. Hai să continuăm! Mitul 1: Banii se câștigă muncind! Asta se învață în școli. Dar e adevărat? Oamenii câștigă bani muncind? Știm, măcar, ce înseamnă cuvântul muncă? Hai să aruncăm o privre în dex: Desfășurare a unei activități fizice sau intelectuale îndreptată spre un anumit scop; activitate prin care omul modifică și adaptează lucrurile din natură pentru satisfacerea trebuințelor sale. Nu scrie niciunde că ești plătit pentru asta. Având în vedere definiția, eu muncesc chiar acum la acest articol. Îmi dă cineva bani pentru munca aceasta? NU! Pentru că banii nu se câștigă muncind! Mitul 2: Banii se câștigă oferind timpul tău la schimb Da? Atunci stai acasă și să vedem cine te plătește pentru timpul tău. Te-am pus pe gânduri, nu? Niciun antreprenor nu te va plăti conștient pentru timpul tău. Ar fi o pierdere uriașă de bani. Am îngroșat cuvântul conștient, deoarece sunt suficienți oameni care au un job la care merg doar să piardă timpul degeaba. De obicei, se întâmplă asta la firmele mari, unde nu sunt suficienți manageri să se ocupe de toți oamenii. Sau la statul român, unde mulți oameni sunt plătiți doar ca să stea. Ironic, nu?! Banii se câștigă oferind valoare! Oamenii sunt plătiți pentru valoarea pe care o aduc societății! Reține asta, te rog! Nu ești plătit pentru timpul tău, nu ești plătit pentru cât de mult muncești. Dovada? Unii psihologi câștigă o mie de dolari pe oră, alții 100 de lei pe oră. O oră e la fel pentru ambii și muncesc la fel de mult, având același job. Diferența? Unul dintre ei oferă mult mai multă valoare decât celălalt! Job-urile cu adevărat dificile sunt cele de muncitori în construcții, chelneri, doctori. Totuși, nu sunt cele mai bine plătite. De ce? Pentru că nu aduc atât de multă valoare! O să-ți mai dau un exemplu și apoi vom vorbi despre cum poți face mai mulți bani! Cum să-ți crești veniturile? Cred că ai înțeles ideea. Îmi place să explic lucrurile cât mai subtil, astfel încât cititorii să se prindă singuri, iar la final să dau explicația completă + sfaturi. Deci, ce trebuie să faci ca să-ți crești veniturile? Trebuie să aduci mai multă valoare la locul de muncă(angajat), sau să aduci mai multă valoare clienților tăi(antreprenor). Gândește-te foarte bine cum s-ar traduce asta pentru job-ul tău. Eu nu pot da exemple pentru fiecare job în parte. Ideea este simplă: Trebuie să aduci mai multă valoare. De exemplu, dacă este o treabă la birou de care toți angajații se feresc, fă-o tu. Dacă lucrezi cu oamenii, fă un efort să-i cunoști mai bine. Dacă lucrezi într-un domeniu online, extinde-ți cunoștințele. Dacă faci site-uri ești plătit bine, dar dacă faci site-uri 3D ești plătit și mai bine. Dacă faci site-uri care se încarcă în mai puțin de 2 secunde ești plătit chiar și mai bine. De ce? Pentru că aduci valoare suplimentară. Gândește-te la o variantă de a aduce valoare suplimentară jobului tău și fă asta timp de minim o lună fără să ceri nimic în plus. Apoi, când vezi că șeful tău observă și te apreciază, fă mai mult. Apoi cere o mărire de salariu. Dar cere cu încredere, pentru că o meriți cu adevărat. Sunt sigur că o vei primi, deoarece ai devenit o persoană importantă în companie, iar acum produci mai mult decât înainte. Când produci mai mult, câștigi mai mult! www.lectiidesucces.com 1 TS3 SERVER : 193.84.64.140:10017 #statiincasa
Members madalin. Posted September 21, 2020 Members Posted September 21, 2020 Lucrul pentru care luptam cu totii sunt bani si din punct de vedere scolar nu suntem învățați cum si in ce mod trebuie sa gestionam banii asa ca singura solutie ramane internetul, asta daca nu are mami si tati bani de ii arunci pe geam Intr-un final, toti alergam dupa ei pentru ce ? Stim oare pe ce sa ii cheltuim ca sa castigam dublu ? Mersii frumos de informații ❤ 1 𝖎𝖓𝖘𝖙𝖆𝖌𝖗𝖆𝖒 : 𝖒𝖆𝖉𝖆𝖑𝖎𝖓.𝖏𝖕𝖌
Recommended Posts