[ Descopera ] România nu se mai află în top țări cu internet foarte bun - Curiozitati - GAMELIFE România Jump to content

Recommended Posts

Posted

Până anul trecut România se afla în top 5 țări cu internet la un nivel mondial. Deși suntem o țară cu o dezvoltare infimă în orice domeniu, fie că vorbim de industrie, educație sau dezvoltare totuși aveam și noi un factor cu care să fim mândri și acela era internetul calitatitv. Chiar si eu când am fost în alte țări precum Germania sau Anglia de curând si am facut un abonament pentru internet (atât mobil cât și pentru uz) nu am avut o părere bună sau cel puțin pozitivă atât pentru calitate cât mai ales pentru preț, și da zic de preț pentru că noi românii cam așa punem problema în orice domeniu, balanța calitate preț este una semnificativă. Și cumva deși nu puteam să le zic că avem autostrăzi sau spitale moderne, aveam o chestie cu care puteam să mă mândresc și aceasta era internetul (care să fim sinceri e cam cel mai utilizat serviciu la nivel mondial). 

Dar de curând s-a întâmplat și inevitabilul și nu mai avem nici acest lucru cu care să putem scoate un pic capul în ,,lumea nouă„.

Conform noului clasament Worldwide Broadband Speed League 2019 realizat de Cable.co.uk, România a scăzut de anul trecut de pe locul 5 mondial pe locul 37. Clasamentul de anul trecut punea România pe locul 5 mondial, cu o viteză medie de download de 38,60 Mbps.

Cu un download mediu de 21,80 Mbps, România a scăzut 32 de locuri în clasamentul Worldwide Boradband Speed League, până pe locul 38, această viteză asigurând un download al unui film de 5 GB în 31 minute şi 19 secunde, adică o scădere cu 43,52% faţă de anul trecut şi o mică creştere de la viteza de 21,33 Mbps de acum doi ani, iar printre vecinii noștri geografici doar Ungaria a reuşit să depăşească România cu 31,10 Mbps şi locul 21 mondial, Serbia fiind pe locul 44 cu 19,17 Mbps, Bulgaria pe 50 cu 17,22 Mbps și Ucraina pe locul 82 cu 7,72 Mbps. 

maOmXOk.png?1

Printre țările cu cel mai bun internet din lume se află:

1. Taiwan – 85,02 Mbps
  2. Singapore – 70,86 Mbps
  3. Jersey – 67,46 Mbps

Țara cu cel mai slab internet în cadrul studiului realizat de Cable este Yemen cu 0,38 Mbps. Aici, download-ul unui film de 5GB ar dura 30 de ore, 1 minut şi 40 de secunde.

Studiul arată că, la nivel global, viteza de internet medie a crescut cu 20,65%, însă creşterea se datorează ţărilor care au accelerat internetul, nefiind o creştere omogenă pe întregul clasament. Dacă anul trecut, cele mai lente 5 ţări aveau un internet de 88 mai lent decât cele mai rapide 5 ţări, anul acesta diferenţa este de 125 de ori între ele, conform analizei lui Dan Howdle, analist în cadrul Cable. 

sursa: go4it.ro

yncKMJ0.gif

3678836.png