Administrators Popular Post th3#afk Posted March 4, 2024 Administrators Popular Post Posted March 4, 2024 Comentarii in c++ Comentariile nu afectează funcționarea programului; cu toate acestea, ele oferă un instrument important de documentare direct în codul sursă al programului privind modul în care acesta funcționează. C ++ acceptă două moduri de comentarii in cod: // comentariu linie /* comentariu bloc */ Primul dintre ele, cunoscut sub numele de comentariu linie: reprezinta comentariu tot ceea ce este de la perechea de semne bară oblică (//) până la sfârșitul aceluiași rând. Cel de al doilea, cunoscut sub numele de comentariu bloc: tot ceea ce este cuprins între perechea de caractere /* și prima apariție a perechii de caractere */, cu posibilitatea de a include mai multe linii. Să adăugăm comentarii la al doilea program al nostru: /* al doilea program al meu in C++ cu mai multe comentarii */ #include <iostream> int main () { std::cout << "Salutare, lume! "; // afiseaza Salutare, lume! std::cout << "Eu sunt un program C++."; // afiseaza Eu sunt un program C++ } În cazul în care comentariile sunt incluse în codul sursă al unui program fără a utiliza combinațiile de caractere comentariu //, /* sau */, compilatorul le ia ca și când ar fi expresii C ++, cel mai probabil, provocând compilarea să eșueze si sa afiseze unul sau mai multe mesaje de eroare. Using namespace std Dacă ați mai văzut cod C ++ inainte, este posibil să fi văzut cout folosit în loc de std::cout. Ambele numesc același obiect: prima folosește nume necalificat (cout), în timp ce al doilea il califică direct în spațiul de nume std (astfel, std::cout). cout este parte din biblioteca standard, iar toate elementele din biblioteca standard C ++ sunt declarate în ceea ce se numește un namespace (spatiu de nume): namespace std. În scopul de a se referi la elementele din spațiul de nume std un program fie califică fiecare utilizare a elementelor bibliotecii (așa cum am făcut prin prefixarea cout cu std::), fie dă vizibilitate componentelor sale. Modul cel mai tipic de a da vizibilitate acestor componente se face prin utilizarea instrucțiunii using declaratii: using namespace std; Instrucțiunea de mai sus permite tuturor elementelor din spațiul de nume std să fie accesate în manieră necalificată (fără prefixul std::). Cu aceasta în minte, ultimul exemplu poate fi rescris pentru utiliza cout necalificat astfel: // al doilea program al meu in C++ #include <iostream> using namespace std; int main () { cout << "Salutare, lume! "; cout << "Eu sunt un program C++."; } Ambele modalități de accesare a elementelor spațiului de nume std namespace (calificarea explicită și folosirea instrucțiunii using) sunt valabile în C ++ și produc exact același comportament. Pentru simplitate, și pentru a îmbunătăți lizibilitatea, exemplele din acest tutorial vor folosi mai des această din urmă abordare (cu instructiunea using, deși calificarea explicită este singura modalitate care garantează că nu se produc coliziuni de nume. Sursa : www.cplusplus.com 26 „Poveștile bune rămân. Cuvintele potrivite le dau viață.” Fost redactor Descopera.ro Fost redactor Descopera.net Administrator • Jurnalul unui Visător Canal youtube : https://www.youtube.com/gabytzuspecial Grup muzica : https://www.facebook.com/groups/muzica2025 Blog personal : https://www.facebook.com/jurnalulunuivisator
Recommended Posts