[ Descopera ] O pasăre înghețată descoperită în Siberia are 46.000 de ani. - Curiozitati - GAMELIFE România Jump to content

Recommended Posts

• Members
Posted

O pasăre găsită înghețată și îngropată în permafrost, în apropierea satului Belaya Gora din Siberia, a fost predată cercetătorilor, iar aceștia au reușit să-i stabilească vârsta, informează CNN.

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9NDc1NTUzMWIyNGI0NmFk

Nicolas Dussex și Love Dalén de la Muzeul suedez de Istorie Naturală au testat rămăsițele păsării și au stabilit că aceasta a trăit în urmă cu 46.000 de ani, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Communications Biology.

Pasărea este un tip de ciocârlie, iar rămăsițele sale s-au păstrat în stare foarte bună din cauza temperaturilor joase.

Dalén a declarat pentru CNN că această pasăre ar putea fi strămoșul a două subspecii de ciocârlie din ziua de azi.

"Aceste descoperiri sugerează că schimbările climatice care au avut loc la finalul ultimei Ere Glaciare au dus la formarea de noi subspecii", spune Dalén.

Cercetătorii din zonă au mai descoperit carcase și bucăți din alte animale, precum lupi, mamuți și rinoceri lânoși.

sursa : digi24.ro

HL5K8hY.png

G A M E L I F E R O M A N I A - www.gamelife.ro

"Zi-mi unul mai bun si m-am dus , multumesc si tacerea e un raspuns " - DOC

"Istoria nu va uita pe vinovaţi; şi vinovaţi suntem cu toţii: unii pentru că am tăcut, alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat."

Mareșalul Ion Antonescu