EXCLUSIV Marius Șumudică, „lucrat” de propriul portar la arabi. A trântit meciul pentru a se răzbuna pe antrenorul român: „L-am auzit când le-a spus colegilor că-l face, apoi a luat craci de la 40 de metri” - Sport LIFE - GAMELIFE România Jump to content

EXCLUSIV Marius Șumudică, „lucrat” de propriul portar la arabi. A trântit meciul pentru a se răzbuna pe antrenorul român: „L-am auzit când le-a spus colegilor că-l face, apoi a luat craci de la 40 de metri”

Recommended Posts

• Moderators
Posted
Marius-Sumudica-„lucrat-de-propriul-portar-la-arabi.-A-trantit-meciul-pentru-a-se-razbuna-pe-antrenorul-roman.png

Oprobriul vestiarului le poate fi fatal antrenorilor. Jucătorii nemulțumiți pot, oricând, să-și saboteze tehnicianul. De acest gen de „tratament” a avut parte și Marius Șumudică, cel despre care se știe că reușește să-și apropie fotbaliștii și, în unele cazuri, să transforme echipa într-o familie. Cel mai bun exemplu este mandatul fostului atacant la Astra, în sezonul în care giurgiuvenii, care se confruntau cu probleme financiare, au reușit să câștige titlul. Lui Șumudică nu i-a ieșit, însă, întotdeauna, iar fostul rapidist a simțit pe pielea lui cum este să fii „lucrat” de propriii elevi.

„Mâine-l fac!”. Marius Șumudică s-a contrat cu propriul portar, apoi a fost sabotat. „Se mai întâmplă în fotbal chestii de genul ăsta”.

Iordanianul cu mamă româncă Fadi Haddad (44 de ani) a lucrat cu Marius Șumudică în Emiratele Arabe Unite, la Al Shabab, în prima experiență a lui „Șumi” în fotbalul arab. Fost antrenor de la juniorii lui Dinamo, secund la FC Argeș, Universitatea Craiova sau „U” Cluj, povestește un episod în care Șumudică a avut mari probleme cu propriul portar.

„S-a întâmplat la un meci foarte important, echipa ajunsese la retrogradare. El a avut un conflict cu portarul, un fost jucător de echipă națională, portar cu nume, cu CV. Cu o zi înainte de meci, la antrenament, portarul și jucătorii nu au fost atenți că, la o alergare ușoară, eu eram în spatele lor. Și am auzit ce le spunea colegilor: „Mâine-l fac!”. În mod normal, ei erau împăcați, dar portarului i-a rămas pe suflet (n.r. cearta cu Marius Șumudică). După antrenament m-am dus și i-am spus: «Domn profesor, mâine e posibil să aveți o problemă cu portarul, am auzit că vrea să facă asta, asta, asta!». Nu m-a crezut, mi-a zis că nu e posibil așa ceva, nu e adevărat, nu are tupeu să facă asta”.

Însă Șumudică avea să se convingă că ce i-a spus Haddad nu este o simplă fantezie. A doua zi, la meci, portarul său a fost dezastruos.

„Am pierdut cu patru goluri încasate, iar portarul a luat gol de la 40 de metri, craci (n.r. mingea i-a trecut printre picioare). A fost un moment incredibil. La sfârșit, după ce au plecat toți de pe teren, eram singur pe banca de rezerve și mă uitam în gol, iar domnul Șumudică, dezamăgit, a venit lângă mine și mi-a zis: «Fadi! Ai avut dreptate. Ne-a îngropat ăsta!». Se mai întâmplă în fotbal chestii de genul ăsta”.

• CITEȘTE și – Uluitor! Marius Șumudică a provocat greva foamei în fotbalul arab: „La masă a mai venit doar căpitanul. Noi nu o să mai mâncăm” 
WhatsApp-Image-2026-02-03-at-09.49.39-3-

Fadi Haddad

„Șumudică este un antrenor unic în istoria fotbalului românesc”

Fadi Haddad a oferit un interviu incendiar pentru ProSport, în care a vorbit despre mocirla din fotbalul românesc cu propriile exemple, de la juniori și până în Superliga. Iordanianul, care a mai lucrat în staff-ul lui Eugen Neagoe sau al lui Florin Motroc, are cuvinte cu valoare de elogiu la adresa lui Marius Șumudică:

„Eu cred că Marius Șumudică este un antrenor unic în istoria fotbalului românesc. Nu cred că există un antrenor în țară care are carisma sau comportamentul lui. Nu cred că a fost și nu cred că va mai exista unul ca el, felul lui de a fi, interviurile lui, felul cum vorbește, are momente senzaționale când comunică în vestiar cu jucătorii. Am trăit câteva ședințe senzaționale cu dânsul la mai multe meciuri câștigate”.

Vezi articolul complet