Moderators Beatrice Posted January 7 Moderators Posted January 7 Gigi Becali (67 de ani), finanțatorul campioanei României din ultimele două sezoane, a ordonat ca un fotbalist de la FCSB să fie luat în cantonamentul din Antalya, chiar dacă staff-ul tehnic nu dorea neapărat acest lucru. Este vorba despre tânărul David Popa, în vârstă de doar 18 ani, care se poate mândri deja cu 5 partide oficiale jucate în echipa mare a roș-albaștrilor. Gigi Becali l-a trimis cu forța pe David Popa în cantonamentul din Antalya FCSB a zburat spre Antalya în primele zile din 2026, acolo unde va efectua un scurt cantonament de pregătire și va juca un amical cu Beșiktaș Istanbul, iar pe lista fotbaliștilor deplasați s-a regăsit și puștiul David Popa. Acesta a jucat deja 5 meciuri pentru echipa mare a roș-albaștrilor, fără să înscrie sau să paseze decisiv, iar recent a impresionat în Youth League. Concret, pe 10 decembrie 2025, David Popa a marcat o dublă în partida Akademia Pușkaș – FCSB 3-3, care a fost urmărită la TV și de Gigi Becali. Încă de pe atunci, miliardarul din Pipera a reacționat public și a mărturisit că i-a ordonat lui Meme Stoica să îl integreze pe puști în anturajul primei echipe. Iar în 2026, managerul general al roș-albaștrilor s-a conformat și i-a convins pe cei din staff-ul tehnic să îi dea o șansă în Antalya lui David Popa, chiar dacă nu se dorea neapărat acest lucru. Aparent, Charalambous și Pintilii ar fi dorit în Turcia alți puști de perspectivă din academia roș-albaștrilor, însă Gigi Becali a insistat din nou și Popa și-a primit șansa: „Am dat ordin să fie luat (n.r. – în cantonament). L-am văzut doar o dată, în Cupă. Au zis (n.r. – cei din staff) că au mai mulți (n.r.- juniori), dar eu, stăpân, am spus: «Pe el să-l luați. Nu aveți, mă, mai buni, ăsta e mai bun». Ei ziceau că au alții mai buni. Nu știu ce m-a impresionat: mișcările lui, cum intră cu mingea peste adversari. Așa intra Hagi cu mingea în adversari”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport. Ce meciuri a jucat David Popa pentru echipa mare David Popa a debutat pentru FCSB la data de 6 mai 2024, cu ocazia unei partide pierdute cu Universitatea Craiova, scor 0-2. El a bifat doar un minut în acel duel, însă ulterior a primit șanse și în alte două meciuri din finalul acelei stagiuni, cu CFR Cluj (0-1) și Rapid (0-2). În startul sezonului 2024-2025, David Popa a bifat o repriză și în cupele europene, cu ocazia partidei FCSB – Virtus 4-0, din primul tur preliminar al UEFA Champions League. A urmat apoi un împrumut la Poli Iași pentru el, unde a jucat doar două meciuri, pentru ca în acest sezon să fie păstrat din nou la echipă. Iar pe 3 decembrie 2025, David Popa a jucat 33 de minute într-o dispută UTA Arad – FCSB 3-0, din Grupa B a Cupei României. Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a puștiului este de doar 50 de mii de euro. David Popa se poate mândri cu apariții bifate în toate selecționatele României, de la U15 și până la U19. Vezi articolul complet
Recommended Posts