Doza de IT|WannaCry Ransomware - Software - GAMELIFE România Jump to content

Recommended Posts

• Members
Posted

Salut, sunt OkSpy și bine v-am regăsit la Doza de IT!

Astazi as dori sa abordez un subiect ce a produs ravagii, atât într-o multitudine de companii globale, cât și unor persoane de rand, ca tine!

Ai ghicit, astazi vorbim despre Ransomware!

Ce este Ransomware-ul și de ce ar trebui sa ma protejez de el?

O definiție "stufoasa" ar fii aceasta: Ransomware-ul este un software rău intenționat care, după ce se instalează pe dispozitivul victimei, criptează datele victimei ținându-le „ostatice” sau șantajează victima, pe care o amenință că îi va publica datele dacă aceasta nu plătește o „răscumpărare”.

Însă, pentru înțelesul tuturor, Ransomware-ul reprezinta un virus care-ți cripteaza datele, amenințând-te cu publicarea lor online în cazul în care nu ești dispus sa plătești o anumita suma prin cunoscuta cripto-moneda "Bitcoin".

Si știu ca poate-ți pui întrebarea: Asta ma crede prost?! Chiar cred ca sunt destul de deștept astfel încât sa nu descarc ceva atât de evident?

Greșit! Total greșit!

Pe vremurile în care Ransomware-ul WannaCry(aka WannaCrypt0r în zilele de azi) era răspândit global, acesta era trimis prin fișiere, mail - uri, fără ca tu sa ți dai seama de faptul ca era un fișier malicios, deoarece părea ca o aplicație normala, de exemplu, un joc trimis de bunul tău amic.

Da, astazi vom discuta și vom analiza cum se comporta renumitul Ransomware "WannaCry"

Și as fii putut alege alte Ransomware-uri cunoscute ca Petya, Locky, BadRabbit și multe altele, însă am ales WannaCry deoarece pare a fii mai cunoscut de către voi toți(poate voi avea ocazia sa aruncam o privire și asupra lui Petya)

Pentru cei ce doresc sa vadă o demonstrație video al acestui Ransomware, aveți un link aici:

So, ce face mai exact acest virus?

Pai fiind un ransomware, acesta îți va cripta fișierele prin modificarea extensiei acestora în extensia .WNRY, iar dacă te gândești ca vei rezolva ceva dacă vei schimba la loc extensia, atunci te înșeli amarnic, ele tot vor rămâne criptate(Testat de mine pe video, check it out). 
Also, acest Ransomware îți va schimba unele registre și setări, astfel schimbându-ti Fundalul și punându-și aplicația în Start-Up-ul sistemului de operare. 

Și, ca să-ți recuperezi datele, ar trebui sa plătești suma de 600$ prin Bitcoin(logic, ca să nu fie ei găsiți), iar dacă nu plătești în termen de 3 zile, suma va fii mărită, ca apoi, dacă nu plătești în termen de 7 zile, fișierele să-ți fie criptate definitiv.

Interesant este faptul ca acest Ransomware îți ofera un fel de Trial, adică îți va decripta gratuit un fișier random, astfel "cumpărându-ți" încrederea. Sincer, nu cunosc vreun caz în care cineva chiar a plătit aceea suma în schimbul decriptarii datelor, însă, dacă știți voi, lăsați un comentariu mai jos 🤓🎌

Și, cam asta e, ar fii unele metode prin care ai putea scăpa de acest Ransomware, dar datele cam rămân pierdute, sau, mai simplu, o reinstalare completa a sistemului de operare.

Eu am fost OkSpy, sper ca v-a plăcut "doza" de azi, și ne vedem data viitoare!

Bafta!

• Like 2

spacer.png

IT-Techie

Malware Expert

Owner of DangerZone RO-RP

www.gamelife.ro

• Members
Posted

Yup, vedem noi cum ne-om promova :0 

spacer.png

IT-Techie