NVIDIA a fost dată în judecată pentru conectorul defectuos de 16 pini ! - General Zone - GAMELIFE România Jump to content

NVIDIA a fost dată în judecată pentru conectorul defectuos de 16 pini !


th3#afk
 Share

Recommended Posts

NVIDIA-GeForce-RTX-4090-Founders-Edition

 

                                       Este ceva mai rău pe lumea asta decât să ți se strice noua placă video de 2.000 de euro imediat după ce o bagi în sistem? Ei bine, se pare că mai mulți oameni care și-au cumpărat un RTX 4090, cea mai puternică placă din lume în acest moment, s-au trezit cu conectorul de power, cel de 16 pini, topit complet, rezultând în deteriorarea definitivă a plăcii video.

Mai mult, se pare că problema este suficient de răspândită încât cineva care a pățit exact asta a dat NVIDIA în judecată, scrie IGN. Conform documentului atașat procesului, se pare că cel care a decis să ia acțiune în instanță și-a văzut noua placă video distrusă la scurt timp după ce și-a instalat-o în calculator.

Așa cum se arată și în proces, se pare că principala cauză pentru care plăcile video de la NVIDIA aproape că iau foc o reprezintă puterea mare care trece prin fiecare dintre acei 16 pini. Mai exact, puterea care trece prin acel conector se află la limita superioară a capabilităților fizice, iar dacă alimentarea este întreruptă la un singur pin, ceilalți 15 care rămân și preiau restul sunt suprasolicitați și se topesc.

 

                                     În tot acest timp, NVIDIA a declarat că investighează cauza problemei, dar nu au dat mai multe detalii în acest sens. Oricum, e bine și că au luat la cunoștință și că lucrează la remedierea situației. Pe internet există oameni care spun că problemele pot fi evitate de-a dreptul dacă folosești un cablu de la un integrator cum ar fi ASUS, dar rămâne de văzut dacă defectuos este cablul în sine sau conectorul de pe placă.

Tot acest proces cere ca NVIDIA să plătească pagube celor care s-au lovit de această problemă, ceea ce mi se pare complet normal. La alte plăci video nu s-a întâmplat asta, la AMD nu se întâmplă asta, așa că NVIDIA trebuie să își asume greșeala și să plătească. Rămâne de văzut cum va decurge procesul și ce va avea compania de spus despre asta.

 

Sursa: https://zonait.ro/nvidia-judecata-16-pin/

 

  Pagina Facebook Gamelife   

                               Este nevoie de 20 de ani ca sa ti construiesti o reputatie si de 5 minute ca sa o strici ! Daca te gandesti la asta , vei face lucrurile diferit !

 

0BLLtz9.png

 

b_350_20_692108_381007_ffffff_000000.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...