Jump to content
×
×
  • Create New...

Decizii radicale: Ce sunt și de unde vin?


chiube
 Share

Recommended Posts

See the source image

 

Deciziile radicale sunt probabil cel mai incitant și dificil domeniu al dezvoltării omului matur, pentru că ele sunt direct legate de destinul său. Gândește-te puțin, câți oameni cu destine mari ai cunoscut sau ai văzut, care să nu aibă curajul și responsabilitatea propriilor decizii? Răspuns: niciunul!

Când sapi cu dedicare în stânca propriei evoluții, găsești la un moment dat aurul pe care îl cauți.

 

Dar pentru asta, TREBUIE să te decizi în acest sens!

 

De ce să trăiești ca un robot, pe baza condiționărilor societății, când poți să trăiești ca un om liber inspirându-i și pe alții să facă la fel? Răspunsul la această întrebare este o decizie radicală pe care mai devreme sau mai târziu fiecare om matur este dator să o ia, dacă vrea să spună – înainte să plece din lumea asta – că nu a trăit de pomană.  Putem învăța tehnica reformulării întrebărilor, prin care transformi gândirea negativă în gândire pozitivă, ca să te motivezi mai repede să ieși din stările de blocaj.  Și pe de altă parte să învățăm să folosim metoda priorității acordate deciziilor bune, care se referă la focalizarea pe soluție, nu pe problemă, ceea ce îți va limpezi gândirea și te va ajuta să elimini stresul exagerat.

 

În momentele de decizie, destinul tău capătă formă!- Tony Robbins

Există și situații în care alegerile nu sunt de preferat, nu sunt posibile sau nu sunt abordarea potrivită pentru persoana în cauză.

Acele momente îți cer acte de curaj și reprezintă borne ale maturizării tale! În acele cazuri, deciziile sunt absolut necesare!

 

  • Există momente când cel mai bun lucru pe care îl ai de făcut este să te rupi de trecut.
  • Există momente în care decizia de a renunța la o relație cu cineva ca să poți merge mai departe este cea mai bună strategie de viață.
  • Există momente când cel mai bun lucru pe care îl poți face este să renunți la un crez sau la o convingere care nu îți mai servește.
  • Există situații în viață când singura soluție pentru a putea supraviețui este să încetezi brusc să mai crezi lucruri care îți pun în pericol sănătatea.

 

See the source image

 

Sunt momente grele, dureroase și stresante pe care nu și le doresc decât masochiștii. Cu toate acestea, exact aceste momente diferențiază oamenii mari de cei mici, liderii de subordonați și performerii de ratați. Atunci când n-ai alegeri multiple de făcut, atunci când lucrurile nu funcționează cum ți-ai dori și pare că „persiști în prostie”, exact atunci este momentul oportun să iei o decizie radicală.

Cu cât o iei mai repede, cu atât va fi mai bine pentru tine. Se spune că un câine care stătea tolănit lângă stăpânul său, scotea sunete de durere, dar stăpânul nu îl băga în seamă. La un moment dat, un vecin care trecea pe acolo îl întreabă pe stăpân că ce are câinele? Acesta răspunde: — Stă pe un cui! — Și vecinului i se păruse ciudat și întrebă: de ce nu se mută de pe cui? La care stăpânul răspunde foarte calm: — Încă nu îl doare destul!

 

Când vine vorba de decizii, majoritatea oamenilor ne asemănăm cu acel câine (și eu am fost acolo), așteptăm ca durerea să se acutizeze și o folosim ca mecanism motivațional pentru a lua decizia de a ne muta câțiva centimetri mai încolo. Acesta nu este un lucru bun sau rău în sine, ci este un fapt de viață.

Din punct de vedere statistic, aproape 70% din populație se motivează mai mult și mai bine atunci când trebuie să evite durerea sau pericolul, decât atunci când are de urmărit un anumit scop.

Dacă vrei într-adevăr să lași în urmă trecutul și să iei câteva decizii majore și esențiale pentru viața ta, e bine să conștientizezi faptul că există două tipuri de decizii: cele referitoare la comportamente (ce alegi să faci) și cele referitoare la gânduri (ce alegi să crezi).

E important însă să înțelegi că deciziile radicale sunt mai mult psihologice (la nivelul convingerilor), decât comportamentale.

Convingerile sunt cele care te împiedică să mergi mai departe sau, dimpotrivă, te propulsează către succes mai mult decât orice altceva.

 

Dacă tu crezi că poți sau crezi că nu poți, ai dreptate în ambele cazuri! Henry Ford

Cel mai dramatic adevăr dintre toate este următorul: majoritatea convingerilor care ne limitează și ne fac să trăim cu jumătăți de măsură sunt INCONȘTIENTE!

 

See the source image

www.manifestyoursoul.com

TS3 SERVER: 193.84.64.140:10017

YOUTUBE: CHIUBGaming

174855.png  facebook-new.png

#statiincasa

Link to comment
Share on other sites

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.