Jump to content
×
×
  • Create New...

Iubirea înseamnă să oferi ceea ce nu ai


th3#afk
 Share

Recommended Posts

 

OsTJsUm.jpg

 

 

     Iubirea înseamnă să-ți descoperi partenerul ca pe o carte nouă, necunoscută și minunată. Știind că urmează o călătorie extraordinară în lumea cuiva care merită tot ceea ce poți da. De aceea, toate grijile și greșelile trebuie să fie lăsate în trecut, dar nu aruncate asupra persoanei dragi.

Iubirea este atunci când pui deoparte toate grijile, durerile, îndoielile. De acum înainte, ești doar tu și persoana dragă, o persoană care merită tot ce ai mai bun. Iubirea înseamnă o relație liberă, adevărată și matură. Înseamnă că tiparele din trecut nu vor mai fi repetate niciodată. Că nu vei mai fi rănit și nu vei mai fi obligat să suferi.

 

    Iată ce înseamnă să iubești cu adevărat.

A oferi ceva ce nu ai înseamnă să accepți și să apreciezi cu adevărat ceea ce ai acum, aici lângă tine. Poate că trecutul a rămas acolo în trecut, dar viitorul e abia în față. Deci, de ce să nu te bucuri de ziua de azi și să speri la o zi minunată de mâine? Când ești îndrăgostit, nu trebuie să lași fantomele trecutului să-ți fure fericirea și iubirea de azi, de aici, de lângă tine.

Psihanalistul francez și psihiatrul Jacques Lacan este una dintre cele mai influente figuri din istoria psihanalizei. El spunea: „Iubirea este să oferi ceea ce nu ai”. Dar cum să înțelegi corect această expresie? El a dorit ca prin această afirmație să ne încurajeze să reflectăm la faptul că relațiile sunt adesea construite pe absența a ceva anume.

 

Căutăm adevărata dragoste pe care nu am primit-o în copilărie.


   De asemenea, să continuăm să căutăm dragostea în fiecare relație ulterioară și pe care nu am primit-o în relațiile anterioare. De fapt, noi mereu încercăm să obținem această dragoste, având idei prea ideale despre ceea ce înseamnă cu adevărat acest sentiment.

Numai după ce vei renunța la aceste idei ideale, te vei elibera de trecut și-i vei oferi prietenului tău ceea ce nu a mai avut până acum: apropiere reală, adevărată afecțiune, dragoste sinceră. Acest citat de Jacques Lacan este despre complexitatea conexiunilor pe care încercăm să le construim cu alți oameni.

La urma urmei, noi, de regulă, ne îndreptăm speranța asupra faptului că persoana iubită este cea care ne va oferi ceea ce ne lipsește atât de mult și ceea ce căutăm de foarte mult timp. Și credem sincer că toate acestea sunt ascunse într-o altă persoană.

Acest aspect al iubirii a fost studiat și de Sigmund Freud, care a atras atenția asupra faptului că pacienții săi, supuși terapiei psihanalitice, au avut tendința de a transfera ceea ce nu li s-a oferit în copilărie sau în relația anterioară cu fostul partener.

 

   Acest sentiment precum că ceva lipsește deseori este proiectat în aproape toate relațiile din viață. Fiecare din noi repetă relațiile din trecut, fără să ne dăm seama. Atât Lacan, cât și Freud credeau că inconștientul uman afectează viața mult mai mult decât credem.

Aceste este motivul pentru care ceea ce ne dorim cel mai mult este dragostea și aprecierea. Astfel să oferim ceea ce nu avem cumva ne este scris în inconștientul nostru și cu toții, fie că vrem sau nu, purtăm această umbră a iubirii neterminate.

Fiecare din noi avem propria poveste, propria durere, propriile răni.


   Pe măsură ce creștem, încercăm să creăm același paradis pierdut al copilăriei. Și cel mai trist lucru este că această nevoie de foarte multe ori ne distruge relația. De fiecare dată când ne îndrăgostim, se înrăutățesc sentimentele de melancolie, goliciune și anxietate. Repetăm același tipar în fiecare relație, motiv pentru care dragostea aduce doar dezamăgire, momente triste, durere și lacrimi.

Potrivit specialiștilor în psihanaliză, există o singură modalitate de a construi relații mature și sănătoase. Este vorba despre smerenie și acceptare. Trebuie să renunți la ideea de a găsi dragostea pe care nu ai primit-o în copilărie, pentru că totul deja aparține trecutului.

 

Dragostea părintească nu are nici o legătură cu dragostea dintr-o relație romantică. Trebuie să renunți la obsesia căutării iubirii pe care nu ai primit-o în copilărie, pentru că nu te mai poți întoarce în acea perioadă. Acum lângă tine sunt oameni diferiți și ar fi ciudat să ceri iubitului tău să repare ceea ce au distrus alții.

 

   Tot ce trebuie să faci este să înțelegi că totul a rămas în trecut și că ceea ce a fost atunci nici nu a fost iubire. Odată ce accepți acest lucru, te vei simți o persoană liberă și vei putea oferi, dar și primi iubire. Astfel vei scăpa de fantomele trecutului și vei accepta prezentul.

Iubește aici și acum și lasă trecutul în trecut. Da, traumele din copilărie ne urmăresc pentru totdeauna, dar nu este nimic mai important ca deschiderea către noi relații. Mergi doar înainte și deschide inima către iubirea adevărată, aici și acum. Aceasta este singura modalitate de a găsi fericirea.

Sursa: http://www.cluber.com.ua/lifestyle/lichnaya-zhizn/2021/02/lyubov-eto-otdavat-to-chego-u-vas-net/

  • Like 3

 

Blog personal : www.jurnalulunuivisator.ro

Grup Facebook Gaming Romania 6.5 k membri // Grup Filme si Seriale HD   //  Grup jucatori CS:GO  // Pagina Facebook Gamelife   // 

                               Este nevoie de 20 de ani ca sa ti construiesti o reputatie si de 5 minute ca sa o strici ! Daca te gandesti la asta , vei face lucrurile diferit !

 

0BLLtz9.png

oUgYfyD.png

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.