Jump to content

Recommended Posts

Proactive-vs-Reactive.png

 

Reactive vs. Proactiv

 

Reactive și Proactive sunt doi termeni între care pot fi identificați o serie de diferențe. Dacă vă uitați atent, ambele cuvinte reactive și proactive au cuvântul rădăcină "activ" comun în ele. Prefixele lor sunt cele care fac diferența. Într-o clasă, există 30 de elevi și profesorul explică conceptele tuturor. În timp ce toți încearcă să le înțeleagă, există foarte puțini care încearcă să verifice și să învețe experimentând. Aceștia sunt studenți proactivi care nu acceptă nimic în viața lor fără a fi implicați activ. Ele se află în grosime, pentru că restul elevilor care sunt pasivi și învață fără curiozitate sunt cei care produc rezultate mediocre pe tot parcursul vieții lor. Există multe aspecte mai mult de a fi proactive și reactive care vor fi tratate în acest articol.

 

Ce este Reactive?

 

Termenul reactiv poate fi definit ca fiind receptiv la ceva. O persoană care reacționează de obicei răspunde la altul, dar nu acționează asupra lui însuși. Astfel de oameni nu iau de obicei inițiativa în ceva. Doar atunci când este nevoie să răspundă la altceva. Acest lucru poate fi privit chiar ca o trăsătură negativă a unui individ, deoarece persoana este aproape lipsită de viață și nu este spontană. Persoanele care reacționează în societate au nevoie de o împingere pentru a-și îndeplini o sarcină. Ei nu se ocupă de ei înșiși dacă nu li se spune altcuiva.

 

Pentru un exemplu, imaginați-vă că o persoană care merge la facultate are o educație bună, dar nu reușește să-și găsească un loc de muncă. Această persoană nu depune eforturi și nu manifestă entuziasm în găsirea unui loc de muncă. În timp ce ceilalți studenți se angajează în stagii de practică pentru a-și valorifica capacitățile, acest individ nu are. Numai după ce a fost subliniat și a spus că individul reacționează.

 

Acest lucru evidențiază faptul că un individ reactiv reacționează și nu ia inițiativa. Există companii care cheltuiesc o mulțime de bani în cercetare și

dezvoltare pentru a veni cu produse noi și inovatoare, pline de caracteristici pe care aceștia le consideră apreciate de către consumatori și care sunt companiile care sunt proactive. Firmele proactive introduc noi produse pe piață și, din acest motiv, pot profita de recompensă mult mai mult decât cei care reacționează și urmăresc cu ușurință această tendință. Deși ambele abordări sunt funcționale în societatea de astăzi, este clar că abordarea proactivă este mai plină de satisfacții. Cu toate acestea, aceasta implică și riscuri inerente abordării, însă persoanele proactive sunt pregătite să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și, din acest motiv, nu se tem niciodată să se gândească la linii noi.

 

reactive-proactive-fundraising-planned-g

 

Ce este Proactiv?

 

Proactive se referă la fiind pregătit chiar înainte de a avea loc un incident. O persoană proactivă ia inițiativa și este pregătită, spre deosebire de o persoană reactivă. El nu este lipsit de viață, dar plin de spontaneitate.

Să luăm același exemplu, dacă un colegiu este entuziast și face un efort pentru a găsi un loc de muncă angajându-se în diferite programe și stagii, o astfel de persoană este pro-activă.

 

La un loc de muncă, se poate observa cu ușurință diferența dintre angajații proactivi și cei reactivi. Diferența este cu atât mai evidentă dacă aveți un lider proactiv într-un departament și un lider reactiv într-un alt departament al aceleiași organizații. Spre deosebire de un lider reactiv care răspunde la situațiile în care și când evenimentele au loc, un lider proactiv este cel care anticipează ce se va întâmpla și lucrează în consecință pentru a minimiza efectul evenimentului sau pentru a lucra pentru a profita de eveniment.

 

Care este diferența dintre reactiv și proactiv?

 

  • Reactive și proactive sunt abordările pe care oamenii le iau în situații diferite în viață.
  • Abordarea reactivă implică acțiuni după un eveniment care a avut loc pentru a minimiza efectele sau pentru a profita de eveniment.
  • Pe de altă parte, abordarea proactivă permite oamenilor să evalueze sau să anticipeze evenimente și să lucreze în consecință pentru a culege recompense într-o manieră mai mare.

 

d25a3c247dd6837a33b8285c9ad389f9.png

www.sawakinome.com

 

zRmR5VH.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...