Rapid urcă pe locul 4 mondial în FIBA 3×3 Women’s Series după o prestație excelentă în Azerbaidjan - Baschet - GAMELIFE România Jump to content

Recommended Posts

• Moderators
Posted
Rapid-urca-pe-locul-4-mondial-in-FIBA-3x3-Womens-Series-dupa-o-prestatie-excelenta-in-Azerbaidjan-1400x933.jpeg

De trei ori pe podium în patru turnee. Pare un palmares de echipă cu tradiție, însă în realitate vorbim despre un proiect aflat abia la început: Rapid 3×3, care continuă să impresioneze în circuitul mondial FIBA.

Weekendul trecut, echipa bucureșteană a obținut locul 3 la etapa din Sumgait (Azerbaidjan), după un parcurs spectaculos în fața unor nume importante ale baschetului 3×3 feminin.

Performanță pentru Rapid la FIBA 3×3 Women’s Series

După acest rezultat, Rapid a urcat până pe locul 4 în clasamentul general FIBA 3×3 Women’s Series, dintr-un total de 54 de echipe participante în sezonul 2025.

O clasare care o apropie de obiectivul major: calificarea la turneul final din China, programat în luna septembrie, unde vor merge primele opt formații din clasament.

Etapa din Azerbaidjan a venit la două săptămâni după competiția organizată la București, în centrul comercial ParkLake, acolo unde Rapid din nou o clasare pe podium.

În Sumgait, Rapid a început tare, cu două victorii din două meciuri în prima zi a competiției: 19–17 în prelungiri contra Letoniei și 21–17 cu Marea Britanie.

În sferturi, bucureștencele au trecut de puternica echipă din Beijing, scor 17–14, calificându-se în semifinale, unde au fost oprite de gazdele din Azerbaidjan, echipă aflată în mare formă, care avea să câștige competiția după o finală tensionată cu Letonia (15–12).

• 20 de ani de baschet 3×3 marca Sport Arena Streetball! Sezonul a început cu un super festival de sport urban în Parcul Drumul Taberei

Erdogan: „Este mai mult decât un rezultat. E despre inimă și curaj”

Pentru antrenoarea Seda Erdogan, parcursul Rapidului este deja o poveste inspirațională:

„Tocmai am încheiat al patrulea nostru turneu, la Sumgait, și am urcat din nou pe podium – al treilea podium în doar patru competiții!

Am ajuns în trei semifinale din patru, ceea ce, pentru o echipă și o organizație aflate la început de drum, este o realizare incredibilă. Sincer, nu pot fi mai mândră. Rapid este acum pe locul 4 din 54 în clasamentul general.

Mai avem trei turnee în față și luptăm pentru a rămâne în top 8, ceea ce ne-ar duce la finala din China, în septembrie.

Ce am reușit într-un timp atât de scurt înseamnă mai mult decât niște rezultate – e vorba de inimă, încredere și o echipă care nu renunță niciodată.

Această călătorie merită să fie văzută și sărbătorită. Suntem abia la început!”,a spus Seda Erdogan.

Vezi articolul complet