Câți bani a câştigat Irina Begu, după ce s-a calificat în turul 2 şi a rămas singura româncă de la Wimbledon - Tenis - GAMELIFE România Jump to content

Recommended Posts

• Moderators
Posted
Cati-bani-a-castigat-Irina-Begu-dupa-ce-s-a-calificat-in-turul-2-si-a-ramas-singura-romanca-de-la-Wimbledon.jpg

Irina Begu s-a calificat în turul 2 la Wimbledon și și-a asigurat un cec uriaș în cadrul turneului de Grand Slam de la All England Club.

Cinci sportive române au luat startul în cadrul celui de-al treilea turneu de Grand Slam din acest an, însă doar Irina Begu a reușit să ajungă până în turul 2. A trecut de slovena Kaja Juvan în 3 seturi (7-6, 1-6, 6-3) și și-a sigurat un cec în valoare de 115.000 de euro.

Irina Begu, calificare în turul 2 la Wimbledon

Irina Begu continuă forma bună din acest an și a ajuns în turul 2 la Wimbledon. Una din cele mai bine cotate jucătoare de tenis din România a câștigat peste 400.000 de euro în 2025, dar cu o evoluție bună la Wimbledon și-ar putea dubla veniturile. Doar pentru victoria din primul tur cu slovena Kaja Juvan și-a asigurat deja un cec în valoare de 115.000 de euro.

În turul doi o va întâlni pe australianca Daria Kasatkina (18 WTA), jucătoare care a trecut de Emiliana Arango în 2 seturi (7-5, 6-3). Va fi un duel extrem de dificil cu sportiva din Rusia pe care a învins-o o singură dată în carieră, în 2016, pe zgura de la Roma. În alte 8 confruntări directe, Kasatkina a ieșit învingătoare de fiecare dată.

Irina Begu, despre confruntarea cu rusoaica din top 20 WTA: „E incomodă”

Singura româncă care a obținut o victorie la Wimbledon 2025 a vorbit despre confruntarea din primul tur, dar și despre viitoarea sa adversară. O cunoaște foarte bine pe Kasatkina, după ce s-au mai întâlnit de 9 ori în circuit.

„M-am simţit per total bine, a fost un meci, la început, de acomodare. Am simţit bine iarba, ţinând cont că acesta este primul meci pe care l-am jucat pe această suprafaţă. Mă bucur că am reuşit să câştig acest meci. În setul al doilea am pierdut un pic din energie. La începutul setului al treilea m-am gândit să lupt pentru fiecare punct şi oportunităţile vor veni.

(n.r. despre Daria Kasatkina) O cunosc destul de bine, am jucat de multe ori împotriva ei. Va fi un meci greu ca oricare altul, încerc să-l pregătesc cât mai bine, este o jucătoare destul de incomodă, dar cred că am şansele mele şi voi încerca să mi le iau“, a spus Begu la finalul partidei, pentru eurosport.

Celalalte patru românce implicate în turneul pe iarbă de la All England Club au fost eliminate, rând pe rând, din primul tur. Anca Todoni, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Sorana Cîrstea nu au reușit să obțină calificarea în turul 2, dar și-au asigurat câte un cec în valoare de 76.000 de euro.

Vezi articolul complet