Moderators Beatrice Posted June 29 Moderators Posted June 29 Un fost patron din Liga 1 a dezvăluit cum l-a convins Traian Băsescu să nu renunțe la cariera din politică. Gheorghe Ștefan, cunoscut în lumea fotbalului drept „Pinalti”, a avut mai multe mandate de primar în Piatra Neamț. De asemenea, a fost un lider important al PD, devenit PDL, înainte de unirea cu PNL. Fostul patron de la Ceahlăul Piatra Neamț a vorbit despre o discuție purtată cu Traian Băsescu pe vremea când era președintele României. Președintele de la acea vreme nu a vrut să îl lase să renunțe la politică într-un moment în care partidul avea nevoie de ajutorul său. „Pinalti”, luat tare de Traian Băsescu când a decis să se retragă din politică: „Ne lași la greu?” Unul din cei mai cunoscuți politicieni români de la începutul anilor 2000 a fost o persoană importantă în partidul din care a făcut parte Traian Băsescu. La un moment dat, „Pinalti” a vrut să iasă din politică, dar președintele de la acea vreme nu i-a permis să „părăsească corabia” când lucrurile nu mai funcționau așa de bine în partid. „Eu am vrut să mă retrag din politică. M-am dus la Băsescu și, când i-am spus, mi-a zis: ‘Ce faci, mă, ne lași la greu? Treci la treabă, ajută partidul!’. Era un tip pătrunzător, foarte bun politician, inteligent, dar alte lucruri nu-l avantajau. Era în vogă, nu puteam eu, ca primar de municipiu, să nu ascult de președintele țării. N-aveai cum! Puțini i s-ar fi opus”, a declarat Gheorghe Ștefan la podcastul lui Viorel Grigoroiu. Gheorghe Ștefan are o carieră impresionantă la nivel politic, umbrită de condamnările din mai multe dosare. De la începutul anilor 2004 a fost ales primarul orașului Piatra Neamț și a dobândit o influență semnificativă în județul Neamț. A fost un apropiat al unor personaje-cheie din PDL, precum Vasile Blaga sau Elena Udrea. A devenit președintele clubului Ceahlăul Piatra Neamț în 1994 și a condus clubul până în 2014, atunci când echipa a început să se confrunte cu probleme financiare grave. Un an mai târziu clubul a falimentat. Cea mai bună clasare a fost locul 5 în Liga 1, chiar în primul an de la preluarea echipei de către „Pinalti” (1994). Condamnări definitive în mai multe dosare care au șocat scena politică La fel ca mulți alți politicieni și oameni din lumea fotbalului, Gheorghe Ștefan a ieșit din lumina reflectoarelor „pe ușa din spate”. A fost implicat într-unul din cele mai mari dosare de corupție din România, „Dosarul Microsoft”, fiind condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. A ieșit după mai puțin timp pe motiv de bună purtare. În 2021, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la alți 4 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență, într-un dosar de licență pentru postul Giga TV, dar a executat doar 50 de zile din pedeapsă. De asemenea, a mai fost implicat și în alte procese. Vezi articolul complet
Recommended Posts