utzu Posted July 20, 2020 Posted July 20, 2020 AMD vs INTEL După cum spune și titul vă rog să răspundți la acest pool după următorul model: Î: Amd: De ce? (preț, calitate, durabilitate, eficiență) R: Î: Intel: De ce? (preț, calitate, durabilitate, eficiență) R: Î: Ce tip de procesor ai? Și dacă ai optat pentru el/sau ai luat un PC stock, și dacă da din ce cauză ai optat pentru acest tip de procesor? R: O să încep eu, de-a lungul vieții majoritatea PC-urilor pe care le-am avut au fost stock adică cumpărate nu din piese și am avut doar Intel însă am avut un PC împrumutat de un prieten acum 7-8 ani în urmă cu un procesor AMD Fx Buldozer (pe vremea aia spărgea) și față de un Intel Pentium ce îl aveam eu avea un randament mult mai bun pe partea de jocuri (se încălzea mai greu) dar partea proastă e că nu avea procesor grafic integrat (un minus pt. AMD în trecut) Î: Amd: De ce? (preț, calitate, durabilitate, eficiență) R: De ce nu? În ultimii ani au avansat extraordinar și au reușit niște procesoare calitate preț incredibile Î: Intel: De ce? (preț, calitate, durabilitate, eficiență) R: De ce nu? E un fel de chestie ca și la nVidia când joci shootere toată lumea le recomandă. Î: Ce tip de procesor ai? Și dacă ai optat pentru el/sau ai luat un PC stock, și dacă da din ce cauză ai optat pentru acest tip de procesor? R: Am un Intel I5 9400F (sincer optasem pentru un Ryzen 5 3700X) dar din PC pe piese am ajuns la buget și am găsit o configurație decentă la niște bani care mă încadram și am optat pentru el. Nu neapărat că nu sunt mulțumit de el însă la acești bani cât e un i5 puteam avea un 3600X care e mult mai ok pe partea de editare și alte chestii nu doar pentru jocuri. O să încep eu, de-a lungul vieții majoritatea PC-urilor pe care le-am avut au fost stock adică cumpărate nu din piese și am avut doar Intel însă am avut un PC împrumutat de un prieten acum 7-8 ani în urmă cu un procesor AMD Fx Buldozer (pe vremea aia spărgea) și față de un Intel Pentium ce îl aveam eu avea un randament mult mai bun pe partea de jocuri (se încălzea mai greu) dar partea proastă e că nu avea procesor grafic integrat (un minus pt. AMD în trecut) 2
Recommended Posts